TOPLU EĞİTİM Mİ, BİREYSEL EĞİTİM Mİ?

Haftasonları verilen, kişisel gelişim adı altında davetkar gözüken eğitimlere denk gelmişsinizdir. Hatta bir kaçına da gitmişsinizdir… Ne kadar da eğlenceli ne kadar da enerji doludur bu eğitimler. Güzel başlangıçlarla, yeni dostluklarla, kendinle ilgili farklı yönlerle tanışmak ya da karşılaşmak gibi etkileyici bir yanları vardır. Çoğu zaman Pazartesi sabahı saat 10.00 gibi olduğunda etkisi geçer. Enerjisi düşer ve katılımcı eski haline, alıştığı davranış ve düşünme şekline geri döner. 

Benzer şey okunan kişisel gelişim kitaplarıyla da ilgilidir. Okuyucu altını çizdiği pek çok satırı bir kaç gün sonra unutur ve etkisi de yok olur. Bütün bunların sebebi nedir diye sorarsanız, kişiye özel olmadığındandır. Genel başlıklar veya geniş kapsamlı konular söz konusu olduğunda her kişi aynı şekilde etkilenmez. Bireysel katılımcı ya da okuyucu kendisiyle ilgili konuyu ya da satırları dikkate alır, ardından zihnine kayıt etmeye çalışır fakat kısacık bir süre sonra eskiden gelen öğreti bu yeniliğe yer vermez. Yer etmesine izin vermez. O yüzden eski düşünce ve davranış şekline dönüş neredeyse doğal bir hal alır. Katılımcı ya da danışan başına ne geldiğini, neye uğradığını anlamaz.  Anlamak için zaman ayırsa bile etkisinin kalmadığını gözlemleyip eski rahatlık ortamına geri dönmeyi seçtiğini fark etmez. Eski tasla eski hamamda yıkanmak zihniyeti bu yüzden süreklilik arz eder.

Hap gibi yutulacak “Farkındalık Hapı” Eğitimlerinde kişiye özel bir bilgi aktarımı yapılmaktadır. İletişim ve ilişkiler konusunda problemleri bulunan danışan ile ortak çözüm noktaları bulup değişimi sağlamak amaçtır. Katılımcı kendi kafasının içindeki sorular ve sorunlarla geldiğinde her birine beraberce tatminkar çözümler bulup uygulamaya geçmek işleri daha kolay bir hale getirmektedir. “Dert dediğin, dert değil derstir” diye düşünerek farklı bir yola girmek, değişik davranışlar sergilemek de elbette danışanın hayatını değiştirecektir. Bu değişim hatta dönüşüm kısa bir süre içinde yakın takipte durarak kalıcı olacaktır. Herkesten bağımsız, kimsenin bilgisi olmadan kazanılan bu farklı tavır sayesinde danışan da değişik bir yol seçtiğinde farklı sonuçların da ortaya çıkacağı kaçınılmazdır. Kendi kendini değiştirmeyi beceren kişi bu konuda süreklilik de gösterecektir. Bir başkasına bağlı ya da bağımlı olmadan değişim ve dönüşümün içinde olan kişi oluşum aşamasına gelir. Sorunlar artık sorun olmaktan çıkmış arzu edilen sonuçlara ulaşılmıştır.

Değişim, dönüşüm ve nihayetinde de oluşum, kişinin kendisini tanımak yolunda atacağı en önemli adımlardan birisidir. Kendini tanıyan kişi herkesi de tanır nasılsa.

İşinde başarılı olmak zihninin de tertemiz olmasıyla ilintilidir. Zihni temiz tutmak ve bunu sürdürebilir kılmak elbette çaba gerektirmektedir.

İşte tam da bu nedenlerle kurguladığım ve hayata geçirdiğim “Farkındalık Hapı” Eğitimi bu konuda kısa, az ve öz olup hap gibi yutulacak bir eğitimdir.

Amaç iş hayatıyla ev hayatını sosyal hayat ve özel hayatı bir araya getirmek ve kişinin hayatını optimum düzeyde yaşamasını sağlayacak yol ve yöntemleri göstererek fark yaratmaktır.”

Maksat kafandaki düşünceleri değiştirmek. Düşünceler değişince ruh hali de değişiyor. Haliyle farkındalık artıyor başarı ve performans oranı da yükseliyor.” diyen Eddi Anter’in bu konuda kullandığı birebir kişisel yönetici danışmanlığı programı var.

Kişisel Yönetici Danışmanlığı, standart hazırlanmış, kalabalık guruplar için sunulan etkisi kısa süren kişisel eğitimlerinden öte kişiye özel bir değişim ve dönüşüm hizmetidir. “Vaktim yok, sabrım yok, ihtiyacım yok” zihniyetindeki yöneticiler için ideal bir programdır. Şahsi ihtiyaçları tespit ederek çözüm üretmek, sonuç odaklı kalıcı çareler bulmak bu danışmanlık hizmetinin başarı sırrıdır.

EDDİ ANTER’E ULAŞMAK İÇİN

Linkedin profili: https://www.linkedin.com/in/eddi-anter-mba-ms-b3736512/

Websitesi: https://eddianter.com/

Facebook : https://www.facebook.com/EddiAnter

Instagram: https://www.instagram.com/eddianterofficial/

Email: eddi@vesteks.com

YÖNETİCİ DANIŞMANI, YAZAR, PSİKOLOG EDDİ ANTER KİMDİR?

1961 yılında İstanbul’da doğan Eddi Anter ilk, orta ve lise eğitimini Nişantaşı Işık Lisesinde aldıktan sonra yükseköğrenimine yurt dışında devam etti. İngiltere’de Brighton Polytechnic’te İşletme bölümünü bitirdi. Amerika’da University of Miami’de Uluslararası Pazarlama yüksek lisansını tamamladıktan sonra Nova Southeastern University’de Klinik Psikoloji dalında yüksek lisansını aldı.

Farkındalık Hapı ve İş’te Farkındalık adları altında Kişisel Dönüşüm ve Kurumsal Eğitimler veren Eddi Anter bireysel danışmanlık hizmeti de sunmaktadır.

Çalıştığı firmalarda üst düzey yöneticilerle birebir çalışmalar yapmaktadır. Kişisel Yönetici Danışmanlığı, standart hazırlanmış, kalabalık guruplar için sunulan etkisi kısa süren kişisel eğitimlerinden öte kişiye özel bir değişim ve dönüşüm hizmetidir. “Vaktim yok, sabrım yok, ihtiyacım yok” zihniyetindeki yöneticiler için ideal bir programdır. Şahsi ihtiyaçları tespit ederek çözüm üretmek, sonuç odaklı kalıcı çareler bulmak bu danışmanlık hizmetinin başarı sırrıdır.

Klinik Psikoloji yüksek lisansı olan, bireysel seanslar yanında kurumsal eğitimler veren, yönetici danışmanlık hizmetleri sunan, yirmi yıllık yazardır.

Kişisel gelişim temalı, felsefe, psikoloji ve tasavvuf içerikli 10 tane romanı bulunmaktadır.

2006 yılında yayımlanan “Lilly – Ben Bir Arap Yahudisi’yim” adlı ilk romanı aylarca En Çok Satanlar Listesinde yer aldı. 2007 yılında çıkan “Kumbara” adlı ikinci ve 2009 yılında çıkan “İkilem” adlı romanları da uzun bir süre En Çok Satanlar Listesinde kaldı.“İnkâr” isimli eser 2011 senesinde, “Kabile” adlı romanı 2014 yılında ve “Ben Benim” adlı kitabıysa 2015’te okuyuculara sunuldu. 2016 yılında yayımlanan “Kesmeşeker” romanını 2017 yılında çıkan “Vakitsiz Kaybedenler” izledi. “Karanlıkta Yürüyen Yabancı” romanı 2019 yılında okuyucuyla buluştu. 2021 yılında El Ele adlı romanı okuyuculara sunuldu. Tüm kitaplar halen Longseller* olarak raflarda yerini korumaktadır.

www.eddianter.com
eddi@vesteks.com

*Longseller: Sürekli satan eserler.

2022-07-06T18:43:37+00:00 Yazar: |