Tatil zamanı

Hiçbir zaman kendisine tatil için vakit ayıramayanlardan mısınız? O zaman sadece iki saatliğine “Tatil” filmini görmeye gidin. Eminim çok zevk alacaksınız. Uzun zamandır içinde aşk olan ve seyirciyi bu kadar eğlendiren bir film görmemiştim. 

Baş rollerde Cameron Diaz ve Kate Winslet oynuyor. Her ikisi de aşktan farklı dersler almış yeni bir arayış içinde olan kadınları canlandırıyor. Asıl aradıkları yalnız olmak ve aşktan kaçmak. Ama aşk sadece onu arayanları bulmaz.

Bir internet sitesinde Londra’nın dışında küçük bir kasabada olan evini kiraya çıkartan Winslet karakterinin karşısına beklemediği bir anda Diaz çıkıveriyor. Amanda Woods rolünü oynayan Diaz aşktan nasibini defalarca almış ve on beş yaşından beri hiç ağlayamayan birisi. Başarılı bir reklam şirketinin sahibi. Los Angeles’de saray gibi bir evi var ama mutsuz. Kaçmak, gitmek istiyor uzaklara. Hem de hemen.

Winslet’in oynadığı karakter, Iris ise başarılı bir editör ama sevdiği kişi başkasıyla evlenmek üzere. Üzgün ve çaresiz. Hala o adamı seviyor. Hayatında bir yenilik bir değişiklik isterken bu iki kadın evlerini Noel bayramı süresince değiştirmeye karar veriyor.

Film boyunca sürprizlerin ardı kesilmiyor. Jude Law ortaya çıkarda aşk olmaz mı? Hangisiyle acaba? Gidince göreceksiniz.

Bir kitabın kapağı da başlığı da çirkin olup içeriği iyi olduğuna hiç denk geldiniz mi acaba? Bu filmin ilk on dakikası dışında hiç durmaksızın heyecan var. Hemen karar vermeyin.  Hatta baş rol oyuncusu ağlayamamaktan şikayet ederken tüm seyircinin onun namına ağladığı anlar oluyor. Ama güleceğiniz sahneler daha fazla olacak.

İnsanın içine işleyen, samimice oynanmış, kısıtlı oyuncu kadrosu ile herkesin evinde bulundurup defalarca seyretmek isteyeceği romantik bir komedi. Noel zamanı herkesin sevgiyi hissetmek sevdikleri ile beraber olmak istediği bir zamandır. Bu film tam “mood setter”, o havayı yakalamak isteyenler için.

Bir daha görmek için sabırsızlanıyorum.

Eddi Anter
26.12.2006
2017-09-21T23:08:49+00:00 Yazar: |