STO(M)P

 

Müzik nedir? Ses mi, söz mü, ritim mi yoksa gösteri midir? Belki de kuru gürültüdür. Müzik ruhun gıdasıysa pek beslendiğimi söyleyemem. Turkcell’in Kuruçeşme Arena’da sponsor olduğu “Stomp” gösterisinden söz ediyorum. 

Ancak yapılan gösterinin tüm duyularıma hitap ettiği kesin. Akla gelecek her tür aletin çıkarabileceği sese şahit oldum diyebilirim. Kibrit kutusu, süpürge sopası, çöp tenekesi, plastik boru ve hatta mutfak evyesini kullanmayı akıl etmişler. Görsel olduğu kadar ritim kulaklarıma ziyafetti. Müziğin tadını alırken onları alkışlarımla hissettim. Tek eksik olan koku ise, onu da Boğaz’da esen tatlı rüzgâr tamamladı.

2 saat boyunca sekiz kişinin sunduğu bu Show’da gözlerimi kapattığımda klasik müzik enstrümanlarının kötü çalınmasından öteye gitmiyordu. Fakat gözlerim açıkken sunucuların mimikleri, cana yakınlıkları ve kullanılan iptidai aletlerden çıkan sesler karşısında büyülenmemek elde değildi.

Yağmur ihtimaline karşı tüm izleyicilere dağıtılan yağmurlukla karşımızda doyasıya seyretmek için başka bir engel kalmamıştı. Enfes bir manzara eşliğinde yapılan ses şöleni sonunda yanımda Apranax getirse miydim diye düşünmedim dersem yalan olur. Bir daha izlemeye gider miyim, bilmiyorum. Ya onlar seneye hangi aleti eklemeyi düşünürler, ondan da emin değilim. Belki gazoz kapağı, ne dersiniz? Kullanmadıkları bir tek o kalmış gibi gözüküyor.

Eddi Anter
07.06.2007
2017-09-21T23:08:48+00:00 Yazar: |