Sezen Aksu’yla hiç bir yıl kaybolmaz

Onu minik serçe diye tanıdım, sonradan anladım ki minik değilmiş. Ondan diva diye söz ediyorlar, bence haksızlık ediyorlar. O, divadan da öte. O bizden biri.  Biz neysek o da o. O bizlerle aynı. Herhangi biri gibi. Eninde sonunda o da bir insan. Bana hep bunu hissettiriyor. Ulaşılır, dokunulur, anlaşılır olmasının yegâne sebebi de bu. O da bizler gibi seviyor, seviliyor, kızıyor, gülüyor… Onunla birlikte ağlamayı, onunla birlikte gülmeyi öğrendik. O mutluyken keyif dolu şarkılara sözler yazdı, o üzgünken ağlanası müzikler besteledi. Çoğu zaman her ikisini yaptı. Sezen’in şarkılarıyla gençliğimiz geçti, onun sözleriyle büyümeye başladık, sonradan öyle ya da böyle olgunlaşmayı öğrendik şimdi o eski şarkıları ağızlara, dillere dolanmış, yeni nesiller tekrarlayıp şakıyor. Onlar da ilk aşkı, ilk hüsranı belki de ilk mutluluğu Sezen şarkılarında yakalayacaklar. Fark etmiyor nasılsa çünkü duyular ve duygularımız aynı. Değişen sadece bir neslin doğru bildiğini sandığı sanal şeyler… Bizlerden sonra ki nesiller de şarkılarını dinleyecek ve sözler onlara da anlamlı gelecek. Onu ilk defa duyanlar da aşkı hissedecek. Onun yaşadıklarını ve dinleyene yaşattıklarını… Aşkın zamanı, senesi veya sezonu olmaz. Aşk aşktır, ya vardır ya da yakınındadır. Bakmakla yetinmezsen, göreceksin. Aşkı o zaman duyacak hatta işiteceksin. 

Adı üstünde soyadına bile gerek yok. Kaç tane Sezen’imiz var ki? Sesini duyan zaten onu tanıyor. Hayatın bir film şeridi gibi insanın gözünün önünden geçtiği olur. Kimi zaman iyi ve mutlu bir anda kimi zamansa kötü ve kısa bir anda. Yaşananlar ve yaşanmayanlar, yapılandan duyulan pişmanlıklar, yapılmayandan duyulan pişmanlıklara kadar uzanır gider bu şerit. Söz konusu Sezen’in CD’leri olunca bu keyifli yolculuğa çıkmak insanı dopdolu hissettiriyor. Geçmişten bugüne, bugünden yarına gidiş ve gelişleri yaşatıyor dinleyene. Al eline istediğin şarkıyı ve çık zaman yolculuğuna.

Allahaısmarladık serçe, sen git yaz bitmeden, kış gelsin artık. Şarkı söylemek lazım dediklerinde gülümse. Çünkü bu deli kızın türküsü. Nasıl ki ışık doğudan yükselir derler aslında hepsi deliverene bahane. 2 volume halinde hazırlanmış olan “Kaybolmayan Yıllar Arşiv Serisi”, baştan sona Sezen’i, Sezen’e, Sezen’de ve Sezen’den kelimeler, notalar ve sesleri içeren, onu ve bizi anlatan, hayatımızdan farklı kesitler sunan bu harikayı mutlaka evinizde bulundurun. Sezen’in sezonu ya da modası olmaz. Toplamı 12 adet olan CD’ler sadece D&R mağazalarında satılıyor.

 

Eddi Anter
13.11.2007
2017-09-21T23:08:45+00:00 Yazar: |