Raydan Çıkanlar (Derailed)

Son aylarda gördüğüm en heyecanlı, en sürükleyici film diyebilirim.  Sonunu tahmin etmeye çalıştıkça benden uzaklaşan bir yapımdı. Ne güzel. Kafamı çalıştırdıkça filmin içine giriyor, girdikçe kayboluyordum. Sıkılmadan… 

Başrolde Clive Oven biraz sırıtsa da Jennifer Aniston durumu kurtarıyor. Film trene binip yanında cüzdanını almayı unutan evli bir adam ile başlıyor. Tanımadığı bir kızın yardım etmesi ile durum kurtarılıyor. Ama kurtarılmak isteyen kim? Kader ağlarını örüyor gibi gözükse de adam kendi başına çoraplar örmeye başlıyor.

Filmin ortalarına doğru ne olup bittiğine dair fikir yürütmeye çalışsam da hep yanlış çıkıyor. Tam film bitti diyecekken ise devam ediyor ve “twist” dediğimiz ikinci bir finale doğru sürüklüyor. Bir erkek karısını aldattığını zannettiğinde aslında kendini aldatmıyor mu? Rayından çıkan erkek bile nedense trensiz olmuyor.

Filmin ana fikri ne diye soracak olsalar,

1- Evden çıkarken mutlaka cüzdanınız yanınız da mı diye kontrol edin,
2- Tercihen trene binmeyin,
3- Tanımadığınız kişilerden para kabul etmeyin,
4- Kaçamak yapacaksanız ucuz otel seçmeyin,
5- Yakalanma ihtimaliniz varsa mutlaka eşiniz ile paylaşın,

Bunlar tabii işin şaka kısmı ama film hakkında çok fazla bilgi versem gidip seyretmeyeceksiniz. Aniston hem güzel gözüküyor hem de güzel oynuyor. Hatta bütün filmi yalnız başına sırtlıyor. Paranızın hakkını fazlasıyla alacaksınız.

Eddi Anter
31.05.2006
2017-09-21T23:08:57+00:00 Yazar: |