Onno Tunç

Bir şarkıyı bize hatırlatan, eski anılarımızı canlandıran müziği midir, sözleri midir? Belki de icra edenin getirdiği yorumun farkıdır. Bazen sihirli beraberliklerin doğurduğu şarkılar vardır. Ne yazarlarsa yazsınlar, hangi ritimde müziği olursa olsun dile dolanır. Böyle bildiğim ilk ikili Çiğdem Talu ve Melih Kibardı. Talu bir ara Onno Tunç’un “Söz sevgilim söz” şarkısına sözleri yazmıştı. O döneme kalıcı bir damga vuran diğer ikili ise Onno Tunç ile Sezen Aksu beraberliğiydi. 

Onno Tunç’u hatırlamak ve şarkılarını yaşatmak için kendi adına çıkan yeni CD’si sürprizlerle dolu.

“Sen ağlama, dayanamam, ağlama göz bebeğim sana kıyamam.
Al yüreğimi senin olsun.”

Sözlerini sadece ve sadece Sezenden duymuş aklımın bir yerine kazımıştım. Gelin de bir kez Sertab Erener’den duyun. Sözleri Aysel Gürel ve Sezen tarafından yazılan bu şarkının tarzı değişmiş, müzik ve kelimeleri ise aynı. Sezen’i mi düşüneyim, Sertab’ın tadını mı çıkartayım? Emin olamıyorum ancak mest bir haldeyim.

İnsan sesi ne olağanüstü bir güçtür. Hele bu sesi, şarkı söyleyeni görmeden tanıyabiliyorsak gücün dozunu anlayın. Nilüfer, “Tutsak”’ı söylerken, Zerrin Özer de “Hep Bana” diyor.

Sezen “Yine yeni yeniden”’i seslendirirken, Şinanay şarkısını özellikle dinlemenizi tavsiye ediyorum. Ceza’nın kendi yorumuyla rap versiyonu inanılmaz keyifli. Ajda’sız olmaz diyenler için “Dokun Bana” şarkısı var.

“Özlüyorum. Dokun, dokun ne olur dokun bana
Sevmek dokunmak demiştin…”

CD hepinizin yüreğine dokunacak.

Nükhet Duru ve Emre Altuğ gibi şarkıcıların da katkıları bulunuyor.

Bu CD, bazı bestelerin sadece belli bir dönemle kısıtlı kalmayacağının ispatıdır. Onno Tunç şarkıları daha uzun bir süre yeni nesillerce söylenecek. Keyifle aynı bizlerin 80’li yıllarda söylediği gibi devam edecek.

Onno Tunç hep hatırlanacak, hiç unutulmayacak.

Eddi Anter
16.06.2007
2017-09-21T23:08:47+00:00 Yazar: |