Nilüfer

Diva o aslında, o bir süperstar, megastarın ta kendisi. Tek farkı yıllardır suya sabuna tuza tatlıya bulaşmadan kendi halinde şarkı söylüyor, icra ediyor ama en önemlisi bizlere eşlik ediyor. O, çeyrek asırdan fazla bir süredir müzik dünyasının prensesi. Yeşilçam’ın küçük hanımefendisi nasıl Belgin Doruk ise müzik dünyasının mahzun prensesi de o. 

Boşuna söylemiyor,

“Kim kime dum duma oldu bu dünya
Kimseden kimseye yok artık fayda
Ne sevgili ne arkadaş dostluk bitti yavaş yavaş
Para için dönüyor dünya…”

Gençlik yıllarımda karşılıksız aşklar yaşadığım günlerin şarkıları onun dudaklarından dökülürdü. Gözyaşlarımı tutmak zorunda hissettiğim o yalnız gecelerde bana sık sık eşlik ederdi

“Kaderime kaderime çaresizim boyun eğdim kaderime
Belki bir gün bir yerde karşılaşırsak seninle
Yanında biri olsa bile yüzüme bak da gülümse
Bana biraz gülümse…”

Gençlik ateşi, delikanlılık ve dünyayı kurtarma heveslerinde olduğum yıllarda Ajda, Sezen, Nükhet karesinin bir köşesi de Nilüferdir. İşin gerçeği kare damın kupasıdır. Sesi, gırtlağı ve yorumu ile aynı huzuru yıllardır hissettirmeye devam ediyor.

4 CD halinde Odeon Yılları adı altında çıkan koleksiyonu kesin yılsonu veya yılbaşı hediyesi olarak alacaklarımın ilk sırasında. Müziğe başladığı ilk on senenin şarkılarını içeren bu CD’lerde Onno Tunç ve Çiğdem Talu’yu da anmak fırsatını bulacaksınız.

Nilüfer hayranlarının her Cd’yi ayrı ayrı seveceklerine inanıyorum. Eninde sonunda,

“Dünya dönüyor sen ne dersen de
Yıllar geçiyor fark etmesen de”

Geçen yılları anımsamak biraz nostalji yaşamak istiyorsanız hele eski bir kıvılcım, bir aşkı hatırlamak istiyorsanız Nilüfer’in şarkılarına kulak verin çünkü ben,

“Ağlıyorum yine gündüz gece
Son bir kere göremedim seni diye”

Allahtan herkese sevdikleri ile beraber mutlu, umutlu, barış ve sağlık dolu yeni bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.

Eddi Anter
29.12.2006
2017-09-21T23:08:49+00:00 Yazar: |