De La Guarda İstanbul’da

Gazetelerden bu showun İstanbul’a geldiğini okuduğumda ne kadar sevindiğimi anlatamam. Yıllar önce New York’ta ısrarlar sonucu gidip gördüğümde üzerimde kalıcı bir etki bırakacağını bilmiyordum. Off-Broadway dedikleri bu gösteride insanın tüm duyularına ve hislerine hitap etmeyi beceriyorlar. 

Sürprizlerine fazla değinmeden, seyirciler tıka basa dolacağı şekilde bir karanlık odaya alınıyor. Işıklar ve müzik eşliğinde bir şölen sunulurken karanlık ve sabrın tükendiği bir anda müziğin ritmi ve seyredenin havası değişmeye başlıyor.

Tüm renkler ve şekillerle donatılmış bir ekrana seyirci kalırken müzik gene değişiyor ve bu sefer dans gösterileri başlıyor. Dans edenleri sadece seyretmek mümkün değil, kıpır kıpır hareket başlıyor. Tansiyonların en düşük olduğu bir anda enerji seviyesi öle yükselmeye başlıyor ki insanı rüzgâr çarpıyor.

Her tür iklim şartlarını da bu küçük oda da yaşatmayı beceren Show öyle bir sona ulaşıyor ki insanın mekânı terk edesi gelmiyor.

Show 25 Nisan ile 7 Mayıs arasında İstanbul Parkorman’da, biletler Beşiktaş Kültür Merkezinden temin edilebilir. Bu Show kaçırılmayacak kadar enerjik ve görsel. De La Guarda ayağınıza kadar gelmiş, bir daha ne zaman tekrardan geleceği ise meçhul.

Fırsatını yaratın!

Eddi Anter
20.04.2006
2017-09-21T23:08:58+00:00 Yazar: |