Aşk tesadüfleri sever

Murathan Mungan okuyup okumadığınızı bilemem, hele Müslüm Gürses dinleyip dinlemediğinizi tahmin bile edemem. Maalesef ben her ikisine de aşina değildim. 

Tesadüflere de inanmam, insan yaşaması gerekenleri yaşıyor. Bugün önüme çıkan “mucize ve buluşma” adlı CD bu ikiliyi bir araya getiriyor. İlk defa duyduğum bu ses karşısında adeta ürperdim, dokundu bana. Melodilerin hepsi romantik olunca sözleri düşünmeden edemedim. Kelimeler teker teker ruhumun ipine asılıyor gibi derinden hissettim nedense.

Nilüfer adlı şarkıda:

“Her şeyi al
Bana beni geri ver
Bir şansım olsun
Başka yer, başka zaman
Sensiz ömrüm olsun”

Derken dalıp gidiverdim eskilere. Neleri hatırladım bir bilseniz.

Bazı şarkılar vardır ilk söyleyeni ile adeta özdeşir. Yıllar geçince re-mix dedikleri, sözleri ya da ritmi elden geçirilen ve başkaları tarafından yorumlanan şarkılar olur bunlar. Bunlar hep ilk icra edeni, kulakların duymaya alıştığı orijinal halini hatırlatır. Rahmetli Tanju Okan’ın “Kadınım” şarkısı elbette bunlar biridir. O ses, o kelimelerin içten ve tane tane okunuşu aklıma gelince Müslüm Gürses’in yorumunu merak ettim.

Şiir mi okuyor, şarkı mı söylüyor fark etmedim çünkü sesi insanı kendinden geçirmeye yetiyor. Bu kadar mı içten, bu kadar mı duygusal okunur? Vurguları o kadar etkili ki,

“Bana bıraktığın bütün bu hayatın
Yaşanan aşkların değeri yok artık
Ben sensiz olamam artık anlıyorum”

Bence sizde bu CD’siz olmayın artık. “Aşk Tesadüfleri Sever” şarkısı da hoş ama aşklar tesadüf sonucu olmuyor. Aşık olan ya da aşık olunan biriyseniz bu tamamı romantik şarkılardan oluşan mucizevi buluşmayı seveceksiniz.

Eddi Anter
03.05.2006
2017-09-21T23:08:58+00:00 Yazar: |